Asociatia De Lupta Antidrog * A.M.A *


romana english germany france italy spain

STOP DROGURI !

Telefon /Fax : 0314 32 94 38 sau Mobil: 0724 35 24 95

                     Acasa | Despre Noi | Conducere | Inscrieri | Însemne AMA | Evenimente | Strategie | Parteneriate

Meniu

Obiective

*Evenimente*

* FINALIZAREA PROIECTULUI RO-0034 - „CREAREA A TREI COMUNITATI TERAPEUTICE ÎN PENITENCIARELE RAHOVA, JILAVA SI TÂRGSOR” *


Agentia Nationala Antidrog, Inspectoratul General al Politiei Române, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Directia de Probatiune din Ministerul Justitiei au organizat miercuri, 25 aprilie 2012, la sediul Penitenciarului Rahova, o conferinta de presa în cadrul careia au fost prezentate rezultatele Proiectului RO0034 – „Crearea a trei Comunitati terapeutice în Penitenciarele Rahova, Jilava si Târgsor”.

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4

Proiectul, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE)/Granturile SEE, a primit aprobare pentru un buget total de 359.995 euro si a fost dezvoltat de Agentia Nationala Antidrog si Inspectoratul General al Politiei Române, în parteneriat cu Administratia Nationala a Penitenciarelor, Directia de Probatiune din Ministerul Justitiei din România, precum si Ministerul Justitiei si al Politiei, Ministerul Sanatatii si al Serviciilor Sociale si Organizatia Phoenix Haga din Norvegia.

Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8

Acesta a fost implementat pe o perioada de 36 luni, pâna la data de 30 aprilie 2012, pentru a se asigura conditiile necesare îndeplinirii obiectivelor si indicatorilor de proiect, si a avut ca scop înfiintarea a trei comunitati terapeutice în Penitenciarele Rahova, Jilava si Târgsor, urmarind dezvoltarea resurselor umane din justitie si afaceri interne cu atributii în domeniul reducerii cererii de droguri si care sunt implicate în furnizarea de servicii de sprijin si de reintegrare sociala pentru consumatorii de droguri care au savarsit infractiuni.

În acord cu prevederile cadrului legislativ, în elaborarea metodologiei de lucru aplicata în comunitatile terapeutice dezvoltate în penitenciarele Rahova, Jilava si Târgsor s-a plecat de la experienta norvegiana, care s-a dovedit eficienta în reabilitarea consumatorilor de droguri.

Spatiile destinate celor trei comunitati terapeutice au fost renovate din fondurile alocate de finantator pentru aceasta activitate, care a fost realizata cu sprijinul persoanelor foste consumatoare de droguri incluse în programul terapeutic. Scopul principal al activitatilor derulate de acestia pentru amenajarea Comunitatilor Terapeutice a fost acela de a le întari motivatia pentru schimbarea atitudinii si comportamentului în cursul tratamentului rezidential.

În cadrul acestui eveniment a avut loc si lansarea Ghidului de bune practici editat cu titlul “Comunitatea terapeutica – metoda de tratament a consumatorilor de droguri din penitenciare”, care a fost realizat de specialistii români participanti în proiect, sub coordonarea expertilor norvegieni.

Ghidul a fost conceput ca un manual care abordeaza aspectele fundamentale ale comunitatii terapeutice si componentele esentiale ale tratamentului. Acesta îmbina experienta pozitiva cu inovatia, atât în ceea ce priveste transferul de bune practici din Norvegia, cât si implementarea pentru prima data în penitenciarele din România a acestei metode de tratament pentru consumatorii de substante psihoactive.

Documentul reprezinta o resursa importanta pentru profesionistii din domeniu, furnizorii de servicii, cercetatori, studenti, dar si pentru persoanele consumatoare de substante psihoactive care au nevoie de tratament, contribuind semnificativ la stabilirea unui cadru comun de întelegere si abordare a comunitatilor terapeutice si la îmbunatatirea strategiilor de interventie, pentru a oferi servicii mai eficiente si sanse crescute de reinsertie sociala a fostilor consumatori de droguri care au executat pedepse privative de libertate.

Compartimentul de Relatii Publice ANA

Link-uri utile


blog forum facebook

Link-uri utile

 

BUN VENIT PE SITE-UL OFICIAL A.M.A. - CAMPANIE ANTIDROG 2009 - 2019

Created with ©2009-2010 A.M.A Winnity Comunity™