Asociatia De Lupta Antidrog * A.M.A *


romana english germany france italy spain

STOP DROGURI !

Telefon /Fax : 0314 32 94 38 sau Mobil: 0724 35 24 95

                     Acasa | Despre Noi | Conducere | Inscrieri | Însemne AMA | Evenimente | Strategie | Parteneriate

Meniu

Obiective

Alege Viata

CARACTERISTICILE DROGURILOR : DEPENDENTA – SEVRAJ – TOLERANTA


DEPENDENTA PSIHICA :

Este un comportament de utilizare obligatorie a drogurilor, caracterizat prin necesitatea stringenta de consum a acestora si tendinta marita de a îl reîncepe dupa întrerupere. Este o stare particulara de satisfactie si exaltare.


DEPENDENTA FIZICA :

Este nevoia organica ce rezulta din administrarea repetata a drogurilor, si determina necesitatea consumului pentru a preveni sevrajul sau sindromul de abstinenta.


SEVRAJUL :

Reprezinta raspunsul organismului la întreruperea administrarii drogului sau la reducerea importanta a dozelor si se caracterizeaza prin tulburari psihice si organice de intensitati diferite ce se manifesta prin simptome opuse celor produse de drog.Modul de manifestare a acestui sindrom difera de la un drog la altul.


TOLERANTA :

Inseamna adaptarea organismului în timp la efectele drogului, implicând necesitatea de a mari continuu dozele pentru a obtine acelasi efect.


TOXICOMANIA :

Este intoxicatia cronica voluntara, provocata de consumarea repetata a unui drog natural sau sintetic.Se caracterizeaza prin:

-pierderea libertat,ii de a se abtine de la folosirea drogului;

-tendinta de a mari doza;

-efecte vatamatoare pentru individ si societate.


TOXICOMANUL :

Este persoana care consuma, în mod regulat,droguri pentru a obtine o stare de o anumita intensitate.


Cum sa iti dai seama ca o persoana incepe sa faca uz de droguri?

In primele etape ale consumului de droguri, consumatorul manifesta un comportament foarte apropiat de cele obisnuit fara a da motive de ingrijorare persoanelor apropiate din jurul sau. La inceput persoana este convinsa ca este doar o singura experienta, o incercare si ca se va putea opri in oricand isi va dori.

Cu timpul, consumul de droguri incepe sa devina parte componenta a vietii sale. De asemenea, incepe sa prezinta schimbari comportamentale vizibile: caderi psihice, treceri rapide de la o stare la alta, probleme de comunicare, izolare. Printre semnele consumatorului de droguri se afla faptul ca incepe sa nu mai acorde atentie imaginii sale, sa-si piarda interesul pentru lumea exterioara si tot ce se intampla in jurul sau. Intra intr-o stare de apatie si absenta si devine iritabil daca persoanele din jur ii pun intrebari incepand sa manifeste o atitudine de distantare si agresivitate fata de cei apropiati.

Pentru ca stie sau intuieste ca ceea ce face este gresit, consumatorul de droguri se ascunde de persoanele din jurul sau. Minte pentru ca nu vrea ca cei din jurul sau sa afle. Nevoia de a pastra secretul dependentei de droguri il determina sa se izoleze, sa se inchida in sine, sa manifeste un comportament de secretomanie pentru ca nimeni sa nu afle ce se intampla in viata sa.

Treptat renunta la tot ceea ce facea inainte de a incepe sa consume droguri: la prietenii pe care ii avea mereu in preajma, la scoala ia note proaste, isi pierde interesul pentru studii si toate hobby-urile si activitatile care il interesau pana atunci.

Dependentii de droguri dorm foarte rar noaptea, dar atunci cand sunt epuizati si mananca foarte putin si neregulat. Persoanele care consuma droguri halucinogene aleg de obicei spatii izolate pentru consum deoarece consumul le produce halucinatii, ii determina sa se inchida in ei, sa perceapa lumea intr-un mod diferit sa ii face incapabili sa poarte discutii normale cu alte persoane. Au tendinta de a se inchide in ei insisi, sa nu mai comunice cu cei din jur, sa isi petreaca timpul alaturi de persoane care consuma la randul lor droguri. .

Clipuri


 

BUN VENIT PE SITE-UL OFICIAL A.M.A. - CAMPANIE ANTIDROG 2009 - 2019

Created with ©2009-2010 A.M.A Winnity Comunity™