Asociatia De Lupta Antidrog * A.M.A *


romana english germany france italy spain

STOP DROGURI !

Telefon /Fax : 0314 32 94 38 sau Mobil: 0724 35 24 95

                     Acasa | Despre Noi | Conducere | Inscrieri | Însemne AMA | Evenimente | Strategie | Parteneriate

Meniu

Obiective

Etnobotanice

Substante cu proprietăti psihoactive !!!


Prezentare :

Etnobotanicele sunt un amestec de prafuri sau plante uscate stropite cu diferite substante chimice. Desi există o listă cu substantele interzise, autoritătilor le este practic imposibil să tina pasul cu laboratoarele producatorilor. O simpla schimbarea chimica poate scoate un produs în afara listei de produse interzise.

Plantele psihogene sau plantele psihotrope sunt acele plante care produc schimbari in ceea ce priveste modul de gandire, de a percepe lucrurile din jur sau dispozitia persoanelor care le utilizeaza. Aceste plante inhiba emisfera cerebrala stanga unde se gasesc functiile ce tin de rationalitate si activeaza emisfera cerebrala dreapta a carei functie este intuitia. Plantele halucinogene induc efecte fiziologice si mentale care cuprind in special perturbari ale comportamentului, ale functiilor cognitive si ale perceptiei, care se pot perturba pana la instalarea halucinatiilor, adica la modificarea realitatii. In componenta lor se pot gasi urme de amfetamine, methamfetamine, mefedrona, cocaina, heroina, canabinoizi sintetici.Prafurile rezultate se fumeaza, se ingera, se prizeaza, se injecteaza si poarta diferite nume precum Magic, Pure, Puff, Strong, Class, Insomnia, Jamaica, Special Cox, Special etc.

Proportia acestor substante difera de la plic la plic, de aceea unii consumatori risca sa consume substante impure, amestecuri nocive sau risca sa consume in supradoze. De regula se prizeaza (se trag pe nas) sau se fumeaza in pipe speciale sau sub forma de tigara. Consumul de prafuri din plicuri "etnobotanice" pot dezvolta dependenta fizica si psihica inca de la primul consum, mai ales in cazul substantelor care contin methamfetamine. Cantitatea de substantă care se consumă o dată (la o priză) încă nu este pe deplin cunoscută, deoarece compusii chimici sunt pulverizati peste amestecurile de plante, iar dozarea nu este foarte exactă, astfel că, în ciuda testelor de laborator efectuate până în prezent, nu se stie câtă substantă chimică se consumă o dată.


Efecte imediate:

Euforie ,cresterea energiei ,ameteala ,pierderea poftei de mâncare, insomnie, tremur ,agitatie, comportament si ideatie obsesiv compulsiva Vorbire rapida dar bâlbâita, iritabilitate, panica ,dilatarea pupilelor


Efecte de supradozaj:

Atac cerebral ,furnicaturi ,paranoia, deziluzie, halucinatii ,caderea sistemului muscular, cadere renala


Efecte psihice produse :

Ras fara motiv, euforie, relaxare , imposibilitatea de a se concentra, probleme de rationament logic ,iluzii senzoriale , distorsiuni spatio-temporale, halucinatii , viziuni autoscopice (iluzia de iesire din corp), senzatie de moarte iminenta , rememorarea amintirilor uitate ,senzatie de omniscienta (persoana se crede atotcunoscatoare), clarviziuni , sentiment de depersonalizare ,frica, angoasa, tristete, paranoia etc.


Efecte cronice:

Dependenta ,pierdere in greutate ,psihoza amfetaminica, mai cu seama, deprivarea de somn

Plantele etnobotanice, cunoscute pentru efectele sale similare unor droguri usoare, au ajuns sa se regaseasca printre "ingredientele" de baza ale unei petreceri intre tineri. Pentru ca ii elibereaza de emotii, inhibitii, tristete si ii trimit in "al noualea cer", din ce in ce mai multi tineri au devenit clienti fideli ai magazinelor de plante psihotrope.


Folosirea plantelor in ritualurile din antichitate

Folosirea plantelor psihotrope a crescut puternic in societatile occidentale moderne. In trecut, grupurile aborigene foloseau aceste ierburi in scop magic, religios sau terapeutic, considerandu-le un dar de la Dumnezeu.

Cea mai cunoscuta dintre aceste plante este soma din India veche. Majoritatea plantelor halucinogene erau considerate o legatura intre om si supranatural, iar soma ajunsese la un asemenea nivel de percepere a divinitatii. Cel mai celebru halucinogen sacru era peyotl-ul, un tip de cactus.

Pe de alta parte, ciupercile considerate sacre in Mexic au o lunga istorie in samanism (religia primitivilor). Aztecii le numeau carne divina si le consumau in timpul ceremoniilor sacre. Mayasii din Guatemala utilizau ciuperci in cadrul ceremoniilor religioase.


Important : anumite persoane au halucinatii foarte grave care pot deveni extrem de periculoase atat pentru ele, cat si pentru cei din jur.

.

Clipuri


 

BUN VENIT PE SITE-UL OFICIAL A.M.A. - CAMPANIE ANTIDROG 2009 - 2019

Created with ©2009-2010 A.M.A Winnity Comunity™